fbpx

Η ομάδα του The Texans & Juan’s Cantina συγκέντρωσε στην ίδια οικογένεια και στην ίδια επιχείρηση, δύο λατρεμένα concepts της παγκόσμιας γαστρονομίας, το μεξικάνικο και το burger και παρουσίασε στην ελληνική αγορά, αυτό ακριβώς που της έλειπε. Αυθεντικό, παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό και πεντανόστιμα, χορταστικά burgers και chicken wings που δε θα βρεις πουθενά αλλού! Οι εμπνευστές της ιδέας, κύριοι Tom Λέτσος και Νίκος Λυμπέρης, μετά από μια πολύχρονη πορεία στο marketing και στην εστίαση, υλοποίησαν το όνειρό του στην Ελλάδα, κατά την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης λόγω της πανδημίας. Κι όμως, τα κατάφεραν, καθώς έβαλαν όλη την αγάπη, το μεράκι και την τεχνογνωσία χρόνων, στο επιχειρηματικό τους «παιδί», με στόχο να προσφέρουν στο κοινό, προσεγμένο, αυθεντικό και ποιοτικό φαγητό.

Πώς αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε στον χώρο του μεξικάνικου και burger;

Είναι δύο κουζίνες που ταιριάζουν. Είναι «γειτονικές» κουζίνες, χωρίς να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ τους. Πάντα είχαμε μια αγάπη προς τo μεξικάνικο φαγητό. Αυτό όμως που εντοπίσαμε στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπήρχαν αυθεντικές γεύσεις. Οι γεύσεις μας είναι πραγματικά από το Μεξικό. Έχουμε δικούς μας ανθρώπους που μας έχουν μάθει όλα τα μυστικά, οι συνταγές είναι γραμμένες στο χέρι από μια Μεξικάνα θεία ενός φίλου μας. Επίσης, έλειπε και το στοιχείο του delivery στο μεξικάνικο φαγητό. Αντίστοιχα, με το The Texans θέλαμε να δημιουργήσουμε burgers που θα έδιναν μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων. Μέχρι τώρα τα burgers δεν είχαν καμία φαντασία. Τα προϊόντα του The Texans είναι ένα προς ένα επιλεγμένα, για να βγει στην επιφάνεια η καλύτερη γεύση και να κατενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Δεν βγαίνει από το μαγαζί κάτι που δεν είναι κατάλληλο να φάνε τα παιδιά μας, εμείς και οι οικογένειές μας!

Πού οφείλεται η επιτυχία του concept;

Τα πάντα είναι αληθινά και αυθεντικά. Δεν βγαίνει από το μαγαζί κάτι που δεν είναι κατάλληλο να φάνε τα παιδιά μας, εμείς και οι οικογένειές μας! Αν δεν είναι στο στόμα μας σωστό και δεν έχει τη γεύση που θέλουμε, τότε δε βγαίνει από το κατάστημα!

Πώς «παντρεύονται» τα δύο concepts του The Texans & Juan’s Cantina;

Δεν συνδυάζονται τόσο, όσο δίνουν τη δυνατότητα επιλογής. Δηλαδή, όταν σε ένα σπίτι, ο ένας θέλει να φάει μεξικάνικο και ο άλλος θέλει να φάει ένα κοτόπουλο τηγανητό ή ένα burger, να μπορούν να το πάρουν από το ίδιο κατάστημα. Έτσι, ανεβαίνει και η μέση απόδειξη του καταστήματος. Εκεί που σίγουρα συνδυάζονται είναι στην ποιότητα. Φροντίζουμε ώστε όλα να είναι άριστης ποιότητας χωρίς κανένα λάθος. Ας κοστίζει λίγο παραπάνω. Ο καταναλωτής μας επιβραβεύει και μας προτιμάει ξανά και ξανά γιατί ξέρει πως όταν φάει κάτι από το The Texans & Juan’s Cantina, είναι κάτι ποιοτικό και αληθινό!

Αυτό που κάναμε ουσιαστικά ήταν να απενεχοποιήσουμε μια επικρατούσα κατάσταση. Συνήθως βλέπεις μια πιτσαρία ή ένα σουβλατζίδικο που έχει μέσα πιάτα και από άλλες κουζίνες. Εμείς, θέλαμε να ξεχωρίσουμε τα δύο concepts ώστε να έχουν ξεκάθαρη και ισχυρή ταυτότητα, να είναι αυτόνομες οντότητες. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι μπορεί μέσα από έναν χώρο να δώσεις την ίδια αμείωτη ποιότητα, από διαφορετικές οπτικές και να δώσεις πολλαπλές επιλογές στον πελάτη.

The Texans potatos

Ποια είναι τα στοιχεία διαφοροποίησης;

Σε ό,τι φτιάξαμε, βγήκαμε λίγο «έξω από το κουτί» και προσπαθήσαμε να το κάνουμε λίγο διαφορετικό, λίγο καλύτερο, στα μέτρα μας. Για παράδειγμα, δε δίνουμε απλά ένα κοτόπουλο. Από τη στιγμή που θα ανοίξεις το πακέτο με τις κοτομπουκιές, αυτό που βλέπεις, είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που γνώριζες μέχρι σήμερα!

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την κερδοφορία μιας επιχείρησης στον χώρο του street food, burger;

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όλα την επηρεάζουν! Είναι πως βλέπεις τη δουλειά σου. Στην εστίαση για να βγεις νικητής πρέπει να κάνεις μια καινοτομία. Αυτό μας διακρίνει εμάς. Πάντα σκεφτόμαστε ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το brand, τι καινοτομίες να κάνουμε, πού να επενδύσουμε. Και αυτό φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. Όταν ο κόσμος σε προτιμάει και σε επιλέγει, σου δίνει τη δυνατότητα να σκεφτείς το μέλλον και να διαχειριστείς τις καταστάσεις. Όταν όμως αυτό δε συμβαίνει, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

 

Juan's Cantina quesadillas

Τι περιλαμβάνει το μενού και ποια είναι τα προϊόντα πρωταγωνιστές;

Στο μεξικάνικο είναι τα burritos, τα nachos, τα tacos και οι quesadillas, ενώ στο The Texans είναι τα κοτόπουλα και τα burgers. Ειδικά τα κοτόπουλά μας είναι το best seller. Επίσης, έχουμε πολλά και διαφορετικά burgers. Το Monster burger για τους πραγματικά μεγάλους φαν των burgers. Mετά, είναι τα Wayne burgers, που πρόκειται για μια ποικιλία από επιλογές γεύσεων που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή την κατηγορία burgers, αναδεικνύουμε και την μοναδικότητα των sauces μας. Ένα καλό μπιφτέκι σε συνδυασμό με μια από τις σάλτσες που διαθέτουμε, απογειώνουν το burger μας και προσφέρουν νέες εμπειρίες στον πελάτη που τον κάνουν να το επιλέγει επανειλημμένα.

Η επιτυχία των concepts, The Texans & Juan’s Cantina, ήταν μεγάλη από την πρώτη κιόλας στιγμή και σήμερα, με σύμμαχο την αγάπη του κόσμου, μετρά ήδη τρία The Texans & Juan’s Cantina, σε Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια και Καλλιθέα!

Επικοινωνήστε μαζί μας